Dostupni linkovi

Još nema kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice


Član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo izjavio je da se niko nije prijavio kao kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice, a rok za prijave ističe danas u 18 sati.

Izbori za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice biće ponovljeni 23. februara, jer izabrani gradonačelnik Krstimir Pantić nije hteo da potpiše svečanu izjavu na kojoj su bile oznake kosovske državnosti.

Pantićev protivkandidat u drugom krugu izbora bio je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, koji je osumnjičen za ratne zločine i teško ubistvo, i juče mu je na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova međunarodni sudija Osnovnog suda u Mitrovici odredio jednomesečni pritvor.

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, gradonačelnici i predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova zatražili su od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu da što hitnije oslobode lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića kako bi se branio sa slobode.

Kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice na lokalnim izborima, održanim u novembru prošle godine, Dimitrije Janićijević ubijen je 16. januara ispred kuće u severnom delu Mitrovice sa više hitaca iz vatrenog oružja.
XS
SM
MD
LG