Dostupni linkovi

Vulin: Hitno osloboditi Ivanovića



Vlada Srbije traži da lider GI SDP Oliver Ivanović bude hitno pušten da se brani sa slobode, rekao ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin.

"Vlada Srbije traži da se Oliver Ivanović hitno pusti na slobodu, da se brani sa slobode, da mu se omogući da svoju odbranu pripremi na odgovarajući način, a da do tad bude premešten u odgovarajuće jedinice na severu Kosova i Metohije kako bi njegovo zdravlje i bezbednost bili zaštićeni", rekao je Vulin Tanjug.

On je kazao da vlada traži da se što pre izađe sa optužnicom protiv Ivanovića, kako bi se "znalo na čemu smo, šta je skrivio i od čega treba da se brani".

Vulin je ocenio da hapšenje Ivanovića čin koji izaziva tešku nestabilnost i pokreće ozbiljna pitanja i sumnje o svemu što se dešava na Kosovu i o pravoj nameri onih koji govore o normalizaciji odnosa i otkrivanju ratnih zločina.

"Hapšenje za ratne zločine koji su se desili pre 15 godina, a da im je Oliver Ivanović bio dostupan svih tih godina - i kao poslanik u prištinskim institucijama, i kao čovek koji živi u Mitovici, koji putuje po svetu - to je u najmanju ruku neozbiljno objašnjenje", rekao je Vulin.

Kancelarija specijalnog Tužilaštva Kosova saopštila je da je bivši kandidat za gradonačelnika i odbornik u skupštini Severne Mitrovice Oliver Ivanović osumnjičen u istrazi o ratnim zločinima, kao i u navodima o teškom ubistvu počinjenom nakon konflikta.
XS
SM
MD
LG