Dostupni linkovi

Kličko: Ostavka premijera korak ka pobedi



Jedan od glavnih ukrajinskih opozicionih vođa Vitalij Kličko ocenio je današnju ostavku premijera Mikole Azarova kao "korak ka pobedi".

"Već više meseci govorimo da je ono što se dešava na ulici (u Ukrajini) posledica politike sadašnje vlade. To nije pobeda, ali je korak ka pobedi", rekao je bivši bokser reagujući na današnju ostavku premijera.

Premijer Azarov objavio je danas da podnosi ostavku da bi doprineo smirivanju krize koja potresa zemlju.

Istovremeno ukrajinski parlament je na vanrednoj sednici ukinuo sporne zakone kojima su pooštrene kazne učesnicima demonstranacija.

Protesti koji traju dva meseca radikalizovani su prošle nedelje posle usvajanja strogih zakona protiv demonstranata, i u sukobima demonstranata i policije poginulo je najmanje troje ljudi.

Danas se na samitu EU i Rusije u Briselu očekuje da će glavna tema biti situacija u Ukrajini. Evropljani i Rusi se uzajamno optužuju za mešanje u unutrašnje stvari Ukrajine.

Ruski predsednik Vladimir Putin treba danas da razgovara sa glavnim zvaničnicima EU, uključujući i visoku predstavnicu Ketrin Ešton. Ona će kasnije danas otputovati u posetu Kijevu, gde će se sastati s Janukovičem i sa opozicionim čelnicima.
XS
SM
MD
LG