Dostupni linkovi

Oliver Ivanović na saslušanju


Na severu Kosova traje u okviru koje je, kako prenosi mediji u Srbiji, na saslušanju i kandidat za gradonačelnika severne Mitrovice Oliver Ivanović.

"Oliver Ivanović uopšte nije priveden. On je kao savestan građanin, s obzirom da je dobio poziv prošle nedelje da da izjavu, otišao danas da da izjavu. Niti je priveden niti je hapšen. Otišao je u EUELX sa svojim advokatom, daje izjavu i za sat, dva doćiće u kancelariju", izjavila je za RSE Ksenija Božović, najbliža Ivanovićeva saradnica.

Prethodno, njegova Građanska inicijativa “Srbija, demokratija, pravda” saopštila je takođe da Ivanović nije uhapšen, kako su preneli neki mediji, već da se odazvao pozivu na EULEX-a da da izjavu.

“Ovo pozivanje apsolutno ima političku svrhu u cilju stvaranja ravnoteže sa hapšenjem u albanskoj zajednici”, navodi se u saopštenju, te dodaje za cilj ima i “izazivanje straha u celokupnoj srpskoj zajednici”.

"U toku je saslušanje jedne osobe od strane tužioca specijalnog tužilaštva Kosova pod sumnjom za izvršenje ratnih zločina", potvrdio je za RSE Blerim Krasniqi, portparol EULEX-a.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević potvrdila je da je u toku akcija na severu Kosova ne iznoseći druge detalje o kakvoj akciji je reč niti pominjući imena.

Kako je navela u toku dana biće saopštene pojedinosti toj akciji. I u sedištu Euleksa u Prištini je takođe potvrđeno da akcija teče, ali nisu hteli da iznose više detalja o razmerama i cilju te akcije niti da li ima i ko je priveden.
XS
SM
MD
LG