Dostupni linkovi

Alić: Sramno oslobađanje Novaka Đukića


Predsjednik Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" iz Tuzle Sinan Alić izjavio je danas da je sramno i da nema nikakve razumne osnove da na slobodu bude pušten potvrđeni ratni zločinac Novak Đukić.

„Tuzlanska Kapija je otvorena rana koja još nije zacijelila, a mogućnost puštanja na slobodu Novaka Đukića je mogućnost njegovog prelaska na drugu stranu“, kazao je Alić na pres-konferenciji u Tuzli. U Fondaciji su istakli da će Sud BiH na prijedlog Tužilaštva BiH donijeti odluku da li će u drugostepenom postupku biti na slobodi ratni zločinac Novak Đukić.

Izražavaju uvjerenje Đukića ipak neće pustiti na slobodu te da će mu odrediti kaznu onakvu kakvu zaslužuje. Na pres-konferenciji Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" bilo je riječi i o nedavnom napadu na predsjednika Fondacije.

„Mene je udario neki kriminalac, njega su angažovale neke patološke ličnosti, koje god da su, ne interesuje me koje su nacionalnosti. Želim da kažem da nije tačno da sam povrijeđen šetajući s psom, kao što su neki naveli. Daj bože da je tako bilo, nekome se to omaklo i dobro je, ali nije“, izjavio je Alić.
XS
SM
MD
LG