Dostupni linkovi

Djeca iz Konjević-Polja nastavljaju školovanje u Novoj KasabiOko stotinjak djece iz Konjević-Polja, koja svoja prava traže od 9. oktobra prošle godine ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, počet će pohađati instruktivnu nastavu u privatnom objektu u Novoj Kasabi, od danas ili srijedu, potvrđeno je za "Oslobođenje" iz izvora bliskih roditeljima iz ovog podrinjskog mjesta.

Jedan od roditelja djece, Muhizin Omerović, kazao je za "Oslobođenje" da se konačni dogovor o ovom pitanju očekuje nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, koje će obezbijediti učitelje i nastavnike iz Sarajeva.

U šatorskom naselju ispred OHR-a protestvovat će, kaže, sve dok ne dobiju pisanu garanciju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da će ispuniti minimum traženih prava, odnosno pravo na nacionalnu grupu predmeta i veći stepen odlučivanja u Školskom odboru.

Prethodno se ogradivši, jer prvi put od nas čuje za to da su roditelji iz Konjević-Polja rodne listove i školske knjižice svoje 94 djece već predali u sarajevsku Osnovnu školu "Vladislav Skarić", Snežana Stević, v.d. direktorica škole "Petar Kočić" iz ovog podrinjskog mjesta, rekla je da će ona postupiti u okviru zakona.
XS
SM
MD
LG