Dostupni linkovi

Protest u Novom Sadu zbog decembarskih računa za gas


Protest individualnih potrošača prirodnog gasa, nezadovoljnih visinom decembarskih računa i kvlitetom gasa, održan je danas ispred poslovnog centra NIS-a u Novom Sadu gde je sedište i Javnog preduzeća "Srbijagas".

Protest je održan u organizaciji Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet", a odazvalo se nekoliko stotina građana koji su tražili da se računi za gas individualnih potrošača za decembar redukuju, jer smatraju da su neopravdano visoki.

Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet" Radomir Ćirilović rekao je novinarima da će, povodom problema visokih računa, tokom naredne nedelje razgovrati s ministarkom energetike Zoranom Mihajlović, dodajući da je zadovoljan brojem građana koji su se okupili da izraze nezadovoljstvo.

On je najavio da će zahtevati da se Radna grupa Ministrastva energetike počne baviti proverom kvaliteta prirodnog gasa, jer, kako je kazao, osnovano se sumnja da je došlo do mešanja srpskog i ruskog gasa, pa je zbog toga usledilo povećanje potrošnje.

"Tražićemo da se osnuje nezavisna laboratorija za određivanje kvaliteta prirodnog gasa, jer je nelogično da samo Srbijagas određuje kvalitet gasa", rekao je Ćirilović.
XS
SM
MD
LG