Dostupni linkovi

Ukrajina: Opozicija odbila premijersko mesto


Lider ukrajinske opozicije Arsenij Jacenjuk rekao je danas, nakon što mu je predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ponudio mesto premijera, da je opozicija spremna da prihvati odgovornost za zemlju.

Jacenjuk je demonstrantima rekao da je opozicija spremna da odvede Ukrajinu u Evropsku uniju i da oslobodi zatvorenu liderku opozicije Juliju Timošenko, prenela je agencija Rojters.

Agencija AP je prenela da je Jacenjuk poručio da je opozicija spremna da vodi zemlju, ali ne i da odmah prihvati ponudu predsednika Janukoviča da on postane premijer.

Jacenjuk je kasnije na Tviteru napisao: "Nema dila Janukoviču, završićemo ono što smo počeli. Gradajni odlučuju ko će biti lideri, a ne ti".

Jacenjuk izjavio je da će protesti biti nastavljeni uprkos Janukovičevoj ponudi.

Jedan od lidera opozicije Vitalij Kličko danas je rekao da želi predsedničke izbore ove godine i da opozicija neće odustati od svojih zahteva.

"Naš zahtev je da se održe predsednički izbori ove godine...Nećemo odustajati, ali razgovori će biti nastavljeni", rekao je demonstrantima Kličko nakon što je Janukovič ponudio opoziciji mesto premijera da bi se okončala kriza u zemlji, prenela je agencija AFP.
XS
SM
MD
LG