Dostupni linkovi

EPS: Sever Kosova duguje 12 miliona evra


Direktor Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici Slobodan Vukadinović izjavio je da je Elekroprivreda Srbije (EPS) severu Kosova od 2009. godine isporučila električnu energiju u iznosu od oko 12 miliona evra, da nivo naplaćenih računa nije visok zbog čega su primorani da neredovne platiše isključuju sa mreže.

Vukadinović je kazao da je severu Kosova EPS od 2009. godine isporučio ogromnu električnu energija i da je ukupno zaduženje za sever Kosova oko 12 miliona evra od čega 60-70 odsto duguju privredni subjekti.

Vukadinović je gostujući u program mitrovičkog Radija "Kontakt plus" rekao da je jedan od najvećih potrošača električne energije na severu Kosova kombinat "Trepča" koji je ujedno i jedan od najvećih dužnika. Trepča prema svojim mogućnostima izmiruje obaveze prema nama, ali procenat naplate bi bio veći kada bi to uradila i domaćinstva rekao je on, podsećajući da se Elektrokosmetu duguje ogroman novac.

Vukadinović je kazao da je nivo naplaćenih računa za utrošenu električnu energiju na severu Kosova oko 20 odsto, da nisu zadovoljni procentom naplaćenih dugovanja i da se radi u pravcu naplate električne energije.

On je apelovao na potrošače da racionalno koriste elektriučnu energiju podsetivši da se sever Kosova napaja iz EPS preko dalekovoda Kraljevo-Raška-Novi Pazar " Valač a da je zahvaljujući naporima resornog ministarstva od 17. oktobra prošle godine izdejstvovano i napajanje iz Obilića.
XS
SM
MD
LG