Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sikorski: Za krizu u Ukrajini krivo odustajanje od EUPoljski zvaničnici izrazili su danas duboko uznemirenje zbog eskalacije krize u Ukrajini i pozvali na suzdržanost i vlast i opoziciju, a šef poljske diplomatije Radoslav Sikorski poručio je da je glavni krivac to što je Kijev okrenuo leđa EU, odustao od reformi i uveo represivne zakone.

"Veoma je loše što je pređena još jedna granica, poginuo je čovek, prolivena je krv. Pozivamo obe strane na suzdržanost ali prvobitni uzrok ovoga što se dešava danas jeste silazak sa evropskog kursa", kazao je danas novinarima ministar inostranih poslova Poljske, Radoslav Sikorski.

On je upozorio ukrajinske vlasti da represija može da odvede ukrajinske lidere do mesta gde ne bi želeli da budu.

Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski u intervju koji danas emituje poljski Radio Zet kazao je da ne bi imalo efekta da pozove telefonom ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča kao što je to u momentima kriza činio ranije.

"Sve što je trebalo da se kaže rečeno je", izjavio je Komorovski i dodao da je i opozicija delimično izgubila kontrolu nad događanjima na glavnom kijevskom trgu Majdan.
XS
SM
MD
LG