Dostupni linkovi

Ponovo nevreme u SADNevreme praćeno snažnom olujom koja je sa sobom donela sneg u visini od gotovo pola metra, pogodilo je srednjeatlantski i severoistočni deo SAD, zbog čega su otkazane hiljade letova i zatvorene kancelarije vlade.

Oluja koja se sručila u utorak zahvatila je oko 1.600 kilometara između država Kentaki, na jugu, i Masačusets, na severoistoku, ali je njen udar bio izuzetno jak duž gusto naseljenog područja između Filadelfije i Bostona.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je visina snega u Filadelfiji 30 centimetara, a da u delovima Njujorka 25 centimetara.

U državi Merilend usled oluje zabeležen je jedan smrtni slučaj, a policija je ukazala na mogućnost da ima još mrtvih. Preliminarna istraga pokazala je da su vlažni vremenski uslovi imali ulogu u sudaru u kojem je poginulo dvoje ljudi u okrugu Prins Džordž u
Merilendu.

Oštro nevreme, drugo po redu nakon velikog nevremena u SAD početkom godine, dovodi do povećane potrošnje energenata u mnogim regionima SAD i dovodi do rekordnog rasta cena propana i prirodnog gasa.
XS
SM
MD
LG