Dostupni linkovi

Obama i Putin razgovarali o olimpijskim igrama u Sočiju



Predsjednici SAD i Rusije Barak Obama i Vladimir Putin razgovarali su o tome kako da Zimske olimpijske igre u Sočiju budu sigurne i bezbjedne, a Bijela Kuća saopštila je da su SAD ponudile svoju punu pomoć Rusiji.

Obama i Putin u utorak su razgovarali telefonom o bezbjednosnim pitanjima olimpijskih igara koje će biti održane u februaru.

Ruski zvaničnici tragaju za trojicom potencijalnih bombaša samoubica, među kojima je i jedan za kojeg se vjeruje da je u Sočiju.

Američki Stejt department upozorava sve koji će učestvovati na Igrama da budu pažljivi kada je riječ o njihovoj ličnoj bezbjednosti, a zabrinutost su izrazili i članovi američkog Kongresa.

Bijela kuća saopštila je da su Obama i Putin razgovarali i o građanskom ratu u Siriji i pripremama za mirovnu konferenciju koja počinje danas u švajcarskom gradu Montreu, kao i o naporima na uništavanju sirijskog hemijskog oružja.

Dvojica predsjednika su diskutovali i o saradnji sa Iranom, te o početku primjene prelaznog dogovora o iranskom nuklearnom programu.
XS
SM
MD
LG