Dostupni linkovi

Vilhelm: Nadam se da izbori neće uticati na EU integracije


Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm izrazio je nadu da parlamenarni izbori, ako budu raspisani, neće utucati na međuvladinu konferenciju EU-Srbija, zakazanu za 21. januara.

"Treba imati u vidu da Srbija nastavlja pregovore sa Evropskom unijom, 21. januara pa se nadam da taj momenat neće biti izgubljen zbog odluke da se sprovedu parlamentarni izbori", rekao je Vilhelm u intervjuu objavljenom u Blicu.

Amabsador je dodao da su pred Srbijom važna pitanja i da mora da sprovede reforme - prvo da ih Vlada usvoji, a onda da ih izglasa i parlament.

"Ako Vlada ne može da se složi oko reformskih zakona, poput Zakona o radu, možda je alterantiva da se sačekaju izbori", rekao je Vilhelm.

Ambasador je rekao da ne očekuje da će bilo koja zemlja Srbiji uvesti vize, zbog lažnih azilanta. Vilhelm je ocenio da Srbija, koja želi da bude članica EU, na putu ima dosta posla - između ostalog i nastavak dijaloga s Prištinom. On je naveo da je Srbija na dobrom putu kada je reč o ekonomskim reformama i da je važno da se radi na tome.
XS
SM
MD
LG