Dostupni linkovi

Objavljen novi oglas za prodaju imovine KAP-a


Stečajni upravnik objavio je danas drugi oglas za prodaju preostale imovine Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), pošto je sa prethodnog tendera prihvatio ponudu za kupovinu dela imovine nekadšnsnjeg privrednog giganta.

Ponuđena cena preostalog dela imovine KAP-a je 28 miliona evra i oglas je otvoren do 17. februara.

Zainteresovani ponuđači su obavezni da uplate depozit vredan milion evra, a ponude će biti otvorene 20. februara.

Stečajni upravnik Veselin Perišić juče je prihvatio ponudu kompanije "Petropolis Alternative" koja se prijavila na prethodnom, prvom oglasu za kupovinu imovine fabrike, a koja je za basen crvenog mulja, jednu od zgrada fabrike i zemljšite ponudla 450.000 evra.

Kompanija sa sedištem u Crnoj Gori, čiji je vlasnik kiparski biznismen ukrajinskog porekla Roman Denkovič, specijalizovana je za proizvodnju industrijskih gasova. Ranije je najavila investicije vredne 50 miliona evra, otvaranje fabrike za preradu otpada, te zapošljavanja oko 300 ljudi.

Odabrana kompanija jedna je od četiri koja se na prvom tenderu prijavila za kupovinu imovine nekadašnjeg najvećeg crnogorskog izvoznika i privrednog poslodavca, koji je od oktobra u stečaju zbog velikog duga.

Ponude ostale tri kompanije su odbijene. Ukupna vrednost imovine KAP-a procenjena je na 52,5 miliona evra.

Fabrika je u stečaju, a od oktobra je zvanično proglašen bankrot zbog velikih dugova. Najveći poverilac fabrike je država koja je prijavila preko 148 miliona evra.
XS
SM
MD
LG