Dostupni linkovi

Đurić: Ubistvo odbornika destabilizovalo prilike na Kosovu


Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je ubistvo odbornika Dimitrija Janićijevića u Kosovskoj Mitrovici destabilizovalo prilike na Kosovu.

"Ovo ubistvo koje je naišlo na najširu moguću osudu u Beogradu i kod predstavnika medjunarodne zajednice nešto je što utiče na destabilizaciju prilika na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je kazao da se ciljevi politike Srbije na severu Kosova i nisu promenili, jer se mora računati na prepreke na putu stvaranja Zajednice srpskih opština.

"Nema sumnje da mi nikada nećemo odustati od formiranja Zajednica srpskih opština i od tog čina dele nas nedelje, možda meseci, ali svakako ne godine. Imaćemo prve konkretne korake u pravcu uspostavljanja srpskih opština, a svi oni koji žele da se priključe toj politici poput Goranaca mogu to da urade", dodao je Đurić.

Prema njegovim rečima, na sastanku premijera Vlade Srbije Ivice Dačića sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem koji će biti održan 27. januara verovatno će biti reči i o formiranju srpskih opština.
XS
SM
MD
LG