Dostupni linkovi

Supruga indijskog ministra pronađena mrtva


Supruga jednog indijskog ministra pronađena je u petak mrtva u hotelu u New Delhiju nakon što je na Twiiteru objavila kako njen suprug ima vezu s jednom pakistanskom novinarkom, objavili su lokalni mediji.

Shashi Tharoor, državni sektretar za ljudske resurse i bivši pomoćnik glavnog tajnika UN-a, potvrdio je smrt svoje supruge Sunande Pushkar, javila je novinska agencija Press Trust of India, koja se pozvala na anonimne policijske izvore.

Nema podataka o okolnostima smrti koja je uslijedila dan poslije objavljenog saopćenja ministra i njegove supruge u kojem se navodi da je "Sunanda bolesna i smještena u bolnicu ove sedmice i želi da se odmara".

Sunanda Pushkar, s kojom se Shashi Taroor vjenčao 2010. godine, priznala je u četvrtak da je piratirala twitter svoga supruga kako bi poslala poruke u kojim tvrdi da ju je on varao s Mehr Tarar, pakistanskom novinarkom koju je nazvala "pakistanskim agentom" u intervju za dnevni list Indian Express.

Shashi Tharoor je bio jedno vrijeme pomoćnik glavnog tajnika UN-a, ali je podnio ostavku 2010. godine nakon skandala u koji je bila umiješana njegova supruga.
XS
SM
MD
LG