Dostupni linkovi

Sahranjen odbornik ubijen u Kosovskoj MitroviciOdbornik Samostalne liberalne stranke Dimitrije Janićijević (35), ubijen u četvrtak u
severnoj Kosovskoj Mitrovici, sahranjen je danas u selu Rudare kod Zvečana.

U prisustvu velikog broja građana severnog Kosova, predsednik Građanske SDP
Oliver Ivanović kazao je na sahrani da će o Janićijeviću još dugo misliti njegova porodica i prijatelji kojih je imao mnogo, ali i neprijatelji koji su svoju mržnju "pretvorili u rafal i smrt".

"Svi se pitaju šta je toliko važno da se oduzme jedan mlad život, ostave neutešni roditelji, mala deca, supruga i prijatelji. O tome danas i ubuduće treba da razmišljaju svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni da bilo kakvo nasilje opravdaju, bilo ono malo ili veliko, jer malo nasilje rađa veće i završava se ubistvom", rekao je Ivanović.

Sahrani su prisustvovali i zamenik premijera Kosova i predsednik SLS Slobodan Petrović i direktorka Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Mitrovici Adrijana Hodžić.

Janićijević je ubijen ispred porodične kuće, a ubice su nepoznate. On je i ranije bio meta fizičkih napada, ali počinioci nisu pronađeni. Janićijević je bio kandidat SLS za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na izborima 3. novembra. Iza sebe je ostavio trudnu suprugu, troje dece, oca i majku.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da taj zločin neće pokolebati Srbiju da i na toj teritoriji stvori uslove za bezbedan život svih građana. Premijer Ivica Dačić ponudio je pomoć u istrazi, a Ketrin Ešton očekuje brzu istragu i privođenje počinilaca. Osuda ubistva stigle su i iz Stejt departmenta.

"Upućujemo saučešće porodici Janićijević i pozivamo vlasti Kosova da sprovedu temeljnu i brzu istragu i odgovorne izvedu pred lice pravde", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.
XS
SM
MD
LG