Dostupni linkovi

Krajina vraćen na dužnost


Ustavni sud Federacije BiH vratio je na dužnost federalnog ministra finansija Antu Krajinu privremenom odlukom, a dok ne donese konačnu odluku o sporu premijera FBiH Nermina Nikšića i ministra Krajine sa predsjednikom FBiH Živkom Budimirom zbog Budimirove smjene ministra finansija.

Nakon što ga je Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine obavijestio da je donio privremenu mjeru kojom se određuje da Ante Krajina nastavi sa obavljanjem funkcije federalnog ministra finansija, on je, kako je sam izjavio za Radio Slobodna Evropa, „odmah pristupio poslovima koji su u domenu nadležnosti ministra“.

„Ja sam nakon uručenja odluke Ustavnog suda, potpisao i dopunsko pismo namjere i obavio još neke poslove. Nastavljam raditi svoj posao kao i prije razrješenja od strane predsjednika Federacije“, kazao je Krajina.

Upravo predsjednik Federacije BiH Živko Budimir kaže za naš program, da će poštivati odluku Suda:

„Napominjem da ću ja pred Ustavnim sudom dokazati neophodnost i razložnost, pa i ustavnost donošenja odluke o razrješenju ministra Krajine. Očekujem da će i javnost, a posebno zbog zabrinutosti OHR-a, Ustavni sud u što kraćem roku okončati ovaj postupak“, navodi Budimir.
XS
SM
MD
LG