Dostupni linkovi

Radonjić i Romić saslušavani devet sati


Saslušanje Milana Radonjića i Ratka Romića, osumnnjičenih za učešće u ubistvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije, završeno je dva sata posle ponoći, a u utorak bi trebalo da bude doneta odluke o predlogu da im se odredi pritvor.

Saslušanje je trajalo gotovo devet sati i bilo je korektno, izjavila je Tanjugu branilac obojice osumnjičenih Zora Dobričanin Nikodinović.

Pre podne će biti održana sednica u vezi sa predlogom tužilaštva za organizovani kriminal da im se odredi pritvor, dodala je ona.

Kako je u utorak saopštio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, za ubistvo Ćuruvije 1999. godine osumnjičen je i tadašnji šef DB-a Radomir Marković, koji je u zatvoru u Požarevcu, kao i pripadnik posebne službe obezbeđenja u u DB-u Miroslav Kurak, nedostupan pravosudnim organima i za kojim će biti raspisana međunarodna poternica.

Ključni svedok u ovoj istrazi je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saopšten iz bezbednosnih razloga.
XS
SM
MD
LG