Dostupni linkovi

Novi protest radnika Fabrike vagona


Više od dvesta radnika kraljevačke Fabrike vagona koji zahtevaju isplatu 15 zaostalih zarada i overu zdravstvenih knjižica nastavili su jutros protest.

Oni su protest počeli juče, a zamenik predsednika Industrijskog sindikata fabrike Nenad Terzić izjavio je za agenciju Beta da je štrajkački odbor predao zahtev gradonačelniku Kraljeva Draganu Jovanoviću u kome se objašnjava da su radnici morali da pribegnu protestu zbog alarmantne situacije u kojoj se nalaze već sedam meseci.

"Zahtevamo regulisanje isplata zaostalih zarada zaposlenih, hitnu overu zdravstvenih knjižica radnicima, sprovođenje socijalnog programa, kao i preispitivanje rada zastupnika kapitala i kompletnog menadžmenta, kako starog, tako i novopostavljenog", rekao je Terzić.

On je kazao da Industrijski sindikat Fabrike vagona zahteva hitan sastanak s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom privrede Sašom Radulovićem.

"U slučaju da ne dođe do ovog sastanka do petka, većina učesnika protesta je spremna na radikalizaciju istog, a ako do radikalizacije dođe, dogovorićemo se na koji način će se ona odvijati", dodao je Terzić.
XS
SM
MD
LG