Dostupni linkovi

Ministar odbrane najavio smanjenje broja radnika u vojnoj industriji


Ministar odbrane Nebojša Rodić upoznao je rukovodstvo fabrike "Milan Blagojević - namenska a.d" sa odlukom Vlade Srbije o smanjenju zaposlenosti u toj oblasti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Rodić je sa direktorom fabrike Radošem Milovanovićem razgovarao o aktuelnom trenutku poslovanja fabrike koja se bavi proizvodnjom jednobaznih i dvobaznih baruta i raketnih goriva.

Prema njegovim rečima, ta industrija je privilegovana, jer je u pojedinim segmentima javnog sektora predviđeno i tri puta veće smanjenje broja zaposlenih, uz napomenu da od 1. januara u sektoru namenske industrije neće biti novih zapošljavanja bez saglasnosti Ministarstva odbrane.

Prema rečima ministra odbrane, tokom naredne sedmice u Beogradu će biti održan sastanak tri direktora fabrika iz sektora namenske industrije, sa predstavnicima Vojnotehničkog instituta i Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane na kome će biti reči o tome šta treba uraditi da se unapredi ciklus poslovanja, kako bi se u najvećoj mogućoj meri smanjila zavisnost od uvoza.
XS
SM
MD
LG