Dostupni linkovi

CG: Nova istraga ubistva Jovanovića


Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković zatražio je ponovno otvaranje istrage o ubistvu urednika lista “Dan” Duška Jovanovića.

Vučković je, kako je objavio današnji “Dan”, od Višeg suda u Podgorici zatražio da mu dostavi kompletan predmet o ubistvu Jovanovića, kako bi Tužilaštvo moglo da preduzme konkretnje radnje povodom ponovnog otvaranja istrage.

Dodaje se da će Tužilaštvo uzeti i izjave od svih lica koja su radila na rasvetljavanju ubistva direktora “Dana”.

Vučković je ranije kazao da je predmet Jovanovićevog ubistva i dalje otvoren, jer je, do sada, povodom ubistva direktora “Dana”, pravosnažno osuđen jedino Damir Mandić, zbog saučesništva, a direktni izvršilac i nalogodavac nisu otkriveni.

Duško Jovanović ubijen je u noći, 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista “Dan”, a ubice iz tamnog “golfa 3” u pokretu na njega su ispalile smrtonosne hice iz automatske puške.

Ni nakon deset godina od zločina se ne zna ko je sve te noći bio u “golfu 3”, ko je imao kakvu ulogu u organizaciji ubistva, a najmanje ko je i zbog kojeg motiva naručio ubistvo vlasnika i glavnog urednika “Dana”.
XS
SM
MD
LG