Dostupni linkovi

Pantić podneo ostavku na funkciju u Kancelariji Vlade Srbije


Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Krstimr Pantić podneo je danas ostavku na tu funkciju.

"Ne želeći da svojim delovanjem nanosim štetu Vladi Srbije i građanima Srbije ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju", naveo je Pantić u pisanoj izjavi medijima.

Pantić je dodao da će o ostavci u ponedeljak obavestiti pismenim putem i premijera i prvog potpredsednika vlade Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića.

Pantić, koji je gradonačelnik Severne Mitrovice, u saopštenju za javnost navodi da se, nakon najnovijih dešavanja oko konstituisanja skupština opština na severu Kosova i, kako kaže, opstrukcija koje dolaze, ne samo iz Prištine, nego i iz Brisela, obraća javnosti želeći da ukaže na činjenice koje su bitne, a koje "ni na koji način ne smeju biti sakrivene".

Prema njegovim rečima, od predstavnika EU stižu "nepristojne ponude" koje se odnose na formiranje skupština opština na severu Kosova a danas je čak i "ponuđen predlog po principu uzmi ili ostavi, a koji vređa zdrav razum i naše dostojanstvo".

Kako tvrdi Pantić, prema tom predlogu, "gradonačelnici bi u prisustvu novinara položili usmeno svečanu izjavu, a onda u zatvorenom delu sednice, bez prisustva novinara, potpisali izjavu, na kojoj će biti grb Kosova, prekriven stikerom".

"Ako međunarodna zajednica nastavi da vrši pritisak na legitimno izabrane predstavnike građana, stvoriće se novi bezbednosni vakuum i pitanje je da li će više ikada biti moguće održati izbore, ne samo u Kosovskoj Mitrovici, već i u ostale tri opštine na severu Kosova i Metohije", naveo je Pantić.
XS
SM
MD
LG