Dostupni linkovi

Daktilografkinje Fonda PIO RS brane se sa slobode


Radnice banjalučke Filijale Fonda PIO Republike Srpske Drenka Petrović i Nada Kukavica, koje su uhapšene prošle godine u akciji "Loto", puštene su da se brane sa slobode, rečeno je Srni u Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

One su bile u pritvoru do 6. januara zbog sumnje da su učestvovale u raznim malverzacijama pri dobijanju nelegalinih invalidskih penzija. Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva ističu da su osumnjičene daktilografkinje puštene da se brane sa slobode, te da se istražne radnje i dalje nastavljaju.

Akcija "Loto" započeta je 6. decembra, kada je uhapšeno 14 osoba zbog sumnje da su omogućili nelegalno sticanje invalidskih penzija.

Iz Fonda PIO RS ranije su rekli da posjeduju spisak na kojem su imena nešto manje od 6.000 osoba koje su penzionisane na sumnjiv način i to, uglavnom, na osnovu nalaza sa psihijatriskih klinika iz Podgorice, Mostara, te pojedinih gradova u Srbiji.

Boračka organizacija Republike Srpske ranije je upozoravala da je od ukupno 47.000 invalidskih penzija, najmanje 7.000 sporno, te da se zna kako su pojedinci penzionisani.
XS
SM
MD
LG