Dostupni linkovi

Zbog Igara u Sočiju zabrana unošenja tečnosti u avione


Sva tri međunarodna aerodroma u Moskvi u sredu su zabranila svim putnicima na svim linijama svih avio-peoznika da unose bilo kakvu tečnost u avion, čak i u najmanjoj količini.

To je objavljeno mesec dana pre Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, a posle smrtonosnih terorističkih napada na jugu Rusije.

Novo pravilo zabranjuje unošenje u putničku kabinu aviona "bilo koje tečnosti - uključujući i za održavanje higijene, kozmetike, lekova, spreja i gela u bilo kojoj količini", navodi se na sajtu Aerodroma Moskva-Šeremetjevo.

Ova neočekivana zabrana dodatak je drakonskim merama bezbednosti koje su u Sočiju na snazi od utorka. Zabrana je široko kritikovana jer obuhvatra i lekove i hranu za bebe.

Zabrana čiji je autor Agencija za civilno vazduhoplovstvo (Rosaviacija) važiće do 21. marta, nedelju dana posle završetka Paraolimpijskih zimskih igara koje će se u Sočiju održati od 7. do 16. marta.

List "Rosijskaja gazeta" je objavio da nova ograničenja važe i na "nekim regionalnim aerodromima, posebno na jugu Rusije" gde je i Soči.
XS
SM
MD
LG