Dostupni linkovi

Užice: Počinju radovi na cevovodu


Generalni direktor Srbijavoda Goran Puzović izjavio jutros da će se raditi 24 časa da bi se izgradio cevovod od Čajetine do Užica.

On je naveo da će biti učinjeno sve da građani Užica što pre dobiju pijaću vodu, kao i da će se utvrditi odgovornost kako je došlo do zagađenja akumulacije Vrutci.

"Već dva dana ljudi su na terenu, teška mehanizacija je juče pristigla, danas počinje dopremanje teških cevi", rekao je Puzović za RTS, navodeći da je teren izuzetno težak.

On je rekao da će uz Vojsku Srbije u toku dana biti određen još jedan izvođač radova koji će izvesti sve one radove koje vojska ne može, vezane za varenje cevi i njihovo ispitivanje.

Prema njegovim rečima, ovakvo rešenje je privremeno i nametnuto događajima, jer je osnovno vodosnabdevanje Užica sa akumulacije Vrutci, tako da će se posle završetka cevovoda pristupiti formiranju tima koji će ispitati zašto je došlo do problema, predložiti rešenje da se ovo ne ponovi i utvrdi kako će se vršiti "asanacija terena na brani".

Puzović je rekao da problem sa ovom akumulacijom nije od juče, već da je sada kulminirao i objasnio da je u njegovoj blizini podignut veliki broj bespravnih objekata, kao i da okolna sela nemaju rešenu kanalizacionu mrežu tako da veliki deo pesticida završava u jezeru.
XS
SM
MD
LG