Dostupni linkovi

SAD: Ledeni talas odneo 21 životNevreme praćeno dubokim mrazom i ekstremno niskim temperaturama u SAD prouzrokovalo je smrt najmanje 21 osobe, saopštile su vlasti.

U saveznoj državi Ilinois umrlo je sedam osoba, u Indijani šest, najmanje pet osoba umrlo je usled nagle malaksalosti tokom čišćenja snega, a nekoliko žrtava identifikovane su kao beskućnici koji su ili odbili da odu u sklonište ili nisu stigli da se sklone od hladnoće.

Tokom nevremena, za koje meterolozi kažu da nije toliko neuobičajeno, sve američke savezne države u utorak su u nekom delu dana osetile veoma niske temperature, uključujući i Havaje, gde je zabeleženo minus osam stepeni na vrhu neaktivnog vulkana Mauna Kea.

Mnoge škole i dnevni boravci u utorak su bili zatvoreni širom istočne polovine SAD kako mladi ne bi bili izloženi opasnim hladnoćama, a zvaničnici su otvorili skloništa za beskućnike i sve ostale kojima je trebalo mesto gde će se ugrejati.

Prema prognozama, najgori deo nevremena trebalo bi da bude gotov tokom naredna dva dana, nakon čega se očekuje toplije vreme i temperatura oko ili iznad nule u većem delu SAD koji je pogodjen nevremenom.

Zbog hladnoće koja je usporavala transport prtljaga i punjenje aviona gorivom, u putničkom aviosaobraćaju u SAD otkazano je više od 2.000 letova, a ukupan broj otkazanih letova za četiri dana iznosi više od 11.000.
XS
SM
MD
LG