Dostupni linkovi

Vučić u Gračanici: Srbija želi mir sa Albancima


Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Gračanici da je njegova poruka Albancima da Srbi žele mir, pregovore i razgovore, ali i da Srbija nikad neće zaboraviti na svoj narod, a posebno ne onaj na Kosovu. Vučić je, u obraćanju građanima poslije Božićne liturgije u manastiru Gračanica, istakao da položaj srpskog naroda nije nimalo lak navodeći kao primjer razbijanje ćiriličnih tabli u Vukovaru ili kamenovanje Srba juče u Đakovici.

On je dodao da Srbija reaguje mirno i suzdržano, ali ne zato što je slaba već zato što je jaka. Srbija želi ekonomski da ojača i da ojača svoju poziciju u svijetu i obezbijedi prosperitet, dodao je on.

Vučić je manastiru Gračanica na Kosovu, prisustvovao liturgiji koju je služio vladika raško-prizrenski Teodosije. Uz njega od predstavnika Vlade Srbije tu su iministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin i ministar odbrane Nebojša Rodić. Takođe su prisutni svi izabrani gradonačelnici sa liste "Srpska" i njeni funkcioneri, lokalni lideri iz Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i Misije Euleks na Kosovu.

Dolazak Aleksandra Vučića izazvao je veliko interesovanje novinara, kojima, međutim, prema protokolu, nije dozvoljeno da prisustvuju liturgiji. Dozvolu je dobila samo ekipa RTS-a i služba protokola srpske vlade.
XS
SM
MD
LG