Dostupni linkovi

Džarba ponovno predsjednik Sirijske nacionalne koalicijeAhmed Džarba koji od srpnja 2013. predvodi Sirijsku nacionalnu koaliciju, oporbu režimu u Damasku, ponovno je u Istanbulu izabran na tu dužnost, ističe koalicija u priopćenju.

Džarba za kojega je glasovalo 65 izaslanika, a 52 su bila protiv, pobijedio je jedinog suparnika Riada Hidžaba koji je napustio tabor sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i pridružio se oporbi.

Koalicija koja je prvo izvijestila o izboru trojice potpredsjednika, na koncu je odlučila da danas organizirati još jedno glasovanje, ocijenivši da je premala razlika u osvojenim glasovima trojice kandidata.

Trebao se izabrati i novi glavni tajnik, ali još nije odlučeno između poduzetnika povezanog s Katarom, Mustafe al-Sabaga i sadašnjeg obnašatelja te dužnosti Badra Džamusa.

Ahmad Džarba koji je izabran na šest mjeseci, već je bio izabran za predsjednika koalicije 6. srpnja 2013. nakon burnih izbora. U dobrim je odnosima sa Saudijskom Arabijom, jednom od glavnih podupiratelja sirijske oporbe.
XS
SM
MD
LG