Dostupni linkovi

Iračka vojska napala Ramadi, 25 poginulih


Iračka vojska, koja je pokrenula ofanzivu protiv boraca Al Kaide, izvršila je u nedelju važdušni napad na grad Ramadi, u kojem je poginulo 25 islamističkih ekstremista, saopštili su lokalni zvaničnici.

Predstavnici vlasti zapadne pokrajine Anbar sastali su se s plemenskim vođama, da bi ih pozvali da pomognu u borbi protiv pripadnika grupa povezanih s Al Kaidom, koji su zauzeli delove strateški važnih gradova Ramadija i Faludže, na reci Eufrat, preneo je Rojters.

Iračke bezbednosne snage saopštile su ranije u nedelju da pripremaju veliki napad, kako bi ponovo preuzele kontrolu nad Faludžom. Vojska je već pokrenula operaciju u Faludži i rasporedila svoje pripadnike oko grada, da bi omogućila stanovnicima da se sklone, navodi Tanjug.

Irački general potpukovnik Rašid Fleih rekao je da će borci Al-Kaide kroz dva dana biti u potpunosti proterani iz Faludže i Ramadija.

Borci Al-Kaide imaju kontrolu nad Faludžom, u pokrajini Anbar, a jedan bezbednosni zvaničnik je rekao da je u okršajima 65 ljudi poginulo.
XS
SM
MD
LG