Dostupni linkovi

Sindikat traži pomoć oko moguće prevare radnika kod Sočija


Udruženi sindikati Srbije "Sloga" apelovali su u nedelju na državni vrh da proveri navode pojedinih srpskih medija koji su objavili da je nedaleko od Sočija u Rusiji zarobljeno od 150 do 200 srpskih građevinskih radnika i da ih, ukoliko su navodi tačni, hitno evakuišu u Srbiju.

Prema pisanju medija, radnici su bez para, hrane i mogućnosti da se vrate kući, a kako se navodi, njima su na silu oduzete putne isprave, čak im se i pretilo oružjem.

"Kako sindikat nema mehanizme za direktnu pomoć ugroženim radnicima, pozivamo i apelujemo na predsednika Tomislava Nikolića i ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića da što hitnije i u skladu sa svojim ovlašćenjima reaguju i upute predstavnike ambasade Srbije da provere činjenično stanje i razgovaraju sa srpskim radnicima, koji bi se, ukoliko su navodi tačni, odmah i hitno o trošku države evakuisali za Srbiju", navodi sindikat.

Sindikat podseća da je država više puta pokazala spremnost da pomogne prevarenim srpskim turistima da se vrate u zemlju i da nema razloga da se to ne učini i sa prevarenim radnicima.
XS
SM
MD
LG