Dostupni linkovi

Schumacher izvan životne opasnosti


Michael Schumacher izvan je životne opasnosti, tvrdi Philippe Streiff, prijatelj njemačkog vozača koji je i dalje u induciranoj komi nakon nesreće na skijanju.

"Nisam liječnik, samo ponavljam što mi je rekao Gerard Saillant (kirurg i prijatelj obitelji Schumacher). Stanje je i dalje ozbiljno, ali Michael više nije u životnoj opasnosti, nasreću", rekao je Streiff, također bivši pilot Formule 1.

Dr. Johannes Peil, šef Sportske klinike u Bad Neuheimu koji je liječio Michaela Schumachera nakon motociklističke nesreće 2009. godine, oglasio se povodom teške zdravstvene situacije bivšeg vozača Formule 1.

U nedavnoj skijaškoj nesreći Schumacher je zbog udarca glavom u kamen oštetio desnu stranu mozga, a dr. Peil kaže da je sedmerostruki svjetski prvak prije četiri godine oštetio i lijevu moždanu polutku.

"Tada je razbijena njegova lijeva kralježnična arterija. Čovjek ima samo dvije, a one između ostaloga opskrbljuju mali mozak", rekao je dr. Peil za Bild.

Mali mozak odgovoran je za motoriku ljudskog tijela, a nakon ovakvih liječnikovih riječi logično se postavlja pitanje koliko je od ranije oštećena lijeva hemosfera Schumacherovog mozga.

"To trenutno nije važno budući je desna kralježnična arterija ostala neoštećena. Samo u akutnoj fazi odmah nakon nesreće bi dodatna arterijska povreda desne strane imala opsežne posljedice."

Bivši vozač Benettona, Ferrarija i Mercedasa već se šesti dan nalazi u umjetno izazvanoj komi u bolnici u Grenobleu, a jučer je navršio 45. rođendan.
XS
SM
MD
LG