Dostupni linkovi

U „Brodosplitu“ neće biti otkaza


U splitskom brodogradilištu „Brodosplit“ neće biti otkaza. Nakon višesatnih pregovora u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava između Uprave i sindikalista Brodosplita, Uprava je povukla suspenzije sindikalnom povjereniku Nezavisnog sindikata „Brodsplita“ Zvonku Šegviću i još osmorici radnika Brodosplita.

"Povlačenje suspenzije znak je dobre volje uprave. Pokazali smo da možemo povući poteze za koje možda nije bilo izgledno da ćemo ih povući,“ kazao je član Uprave „Brodosplita“ Darko Pappo. Za povratak još troje radnika pod suspenzijom, prema Šegvićem riječima, povest će se razgovori između sindikata i pravne službe „škvera“.

Povodom dalje sudbine 16 radnika Brodosplita kojima je potkraj godine istekao ugovor o radu, Uprava je potvrdila svoju odluku da se s tim radnicima ne potpiše novi ugovor.

Sindikati su sa svoje strane osudili radničke prosvjede koje su organizirali 16. i 17. listopada prošle godine.

„Zajednički osuđujemo incidente koji su se dogodili tijekom prosvjeda i smatramo da to nije dobar put za rješavanje problema u brodogradilištu,“ kazao je nakon sastanka i dogovora u Ministarstvu rada predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević.

Član Uprave Darko Pappo ocijenio je kako dogovor sa sindikatima predstavlja početak dobre ere u brodogradilištu.
XS
SM
MD
LG