Dostupni linkovi

Udruženje novinara Crne Gore pozvalo na štrajk


Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) pozvalo je crnogorsku medijsku zajednicu da se ujedini u osudi nasilja nad novinarima i nakon božićnih praznika organizuje generalni štrajk uz zahtjev da se zaustavi bezumlje i gušenje novinarskih i ljudskih sloboda.

Udruženje novinara Crne Gore zaprepašćeno je brutalnim napadom na dopisnicu Dana iz Nikšića, Lidiju Nikčević i poziva nadležne državne organe da hitno otkriju i kazne nalogodavce i počinioce ovog vandalskog i kukavičkog djela.

"Ovo je još jedan u nizu primjera da ne živimo u slobodnom društvu, gdje su izgleda novinari krivi za sve, dok kriminalci i razni polusvijet, bivaju zaštićeni u samo deklarativnom procesu za slobodno i demokratsko društvo u Crnoj Gori", kazao je potpredsjednik Udruženja, Ranko Pavićević.

Prema njegovim riječima, nadležni u Crnoj Gori, nakon svih prebijanja, prijetnji, šikaniranja, terorističkih napada, pa čak i ubistava novinara, ne shvataju da je slobodna javnost krvotok modernog društva.

"Ne shvataju i da su nam na putu evropskih integracija neophodni profesionalni, odgovorni i slobodni mediji i novinari i da je istina krajnji cilj njihovog rada", rekao je Pavićević podjećajući na uzaludna reagovanja protiv sve učestalijih napada na svoje kolege i inertni i neodgovorni odnosa nadaležnih državnih organa u otkrivanju nalogodavaca i počinilaca.
XS
SM
MD
LG