Dostupni linkovi

"Alumine" i rudnik "Banovići" potpisali ugovor od 19,2 miliona KM


Predsjednik Upravnog odbora zvorničke Kompanije "Alumina" Mile Matić i generalni direktor Rudnika mrkog uglja "Banovići" Munever Čergić potpisali su danas u Zvorniku Ugovor o isporuci više od 160.000 tona uglja za rad "Alumine" u 2014. godini, čija je vrijednost 19,2 miliona KM.

Očekuje se da će vrijednost poslovne saradnje ova dva preduzeća u 2014. godini premašiti iznos od 20 miliona KM, saopšteno je iz "Alumine".

"U toku prošle godine Rudnik `Banovići` je `Alumini` isporučio nešto više od 100.000 tona, tako da u 2014. godini imamo značajno povećanje količina uglja za našeg partnera u Zvorniku", rekao je Čergić.

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa zvorničkom "Aluminom", Čergić je naveo da je ovogodišnji plan proizvodnje Rudnika oko 1,6 miliona tona uglja, što znači da se 10 odsto godišnjih kapaciteta odnosi za potrebe "Alumine".

Predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Mile Matić istakao je da je zvornička kompanija potpisala značajan ugovor sa aspekta energetskog obezbjeđenja rada fabrike.
XS
SM
MD
LG