Dostupni linkovi

Crna Gora:Novinar Mustafa Canka kaže da mu prijete


Crnogorki novinar Mustafa Canka objavio je danas da mu prijete preko društvene mreže Facebook i za napade optužio "militante" bliske albanskoj partiji Forca, koja je
donedavno bila dio vlasti u Ulcinju.

Canka zivi u Ulcinju i uredjuje internet-portal fokusiran na lokalne teme. Canka je i novinar nedjeljnika Monitor i dopisnik njemačkogradija Deutsche Welle.

On je prenio prijeteće i uvredljive poruke koje je dobio, i ocijenio da iza njih stoje "kukavice koje se kriju iza lažnog facebook profila" i rekao da razmišlja da zvanično obavijesti policiju.

"Mustafa Canka, kakav si nečovek, platićeš za sve što činiš, g.... jedno. Formirali smo grupu koja će iznijeti javno tvoja nepočinstva. Čuvaj se dobro što činiš sebi, jer nećeš imati s kim više da sjediš, bićeš kao pokvareni pas", piše u jednoj od poruka.

U komentaru na svom portalu Canka je naveo da je siguran da mu poruke šalju "militanti" bliski albanskoj partiji Forca koja je u vladajućoj koaliciji na nivou države, a doskora je bila u vlasti u Ulcinju, gdje su lokalni izbori zakazani za 26. januar.

Lider Force Nazif Cungu kazao je Vijestima da ne zna za prijeteće i uvredljive poruke Canki.
XS
SM
MD
LG