Dostupni linkovi

Ćerka palestinskog ambasadora tvrdi da joj je otac ubijen


Ćerka palestinskog ambasadora koji je poginuo u eksploziji kada je otvorio sef u svojoj rezidenciji u Pragu, izjavila je da je njen otac ubijen.

"Vjerujemo da je moj otac ubijen i da njegova smrt nije nesrećan slučaj. Kako, to ne znamo i to bismo željeli da saznamo", rekala je Rojtersu Rana al-Džamal, ćerka poginulog Džamala al-Džamala.

Češka policija je saopštila da ne smatra da je u pitanju bio napad ili akt terorizma. Međutim, Rana Džamal je rekla da je njen otac i ranije koristio taj sef i da je u tu odlagao dokumenta.

Prilikom preseljenja u novu rezidenciju, sef je ispražnjen i preseljen, dodala je Rana Džamal. Ona je navela da joj je majka prenijela da sef prilikom eksplozije nije mnogo oštećen.

Prethodno je češka policija objavila da je u rezidenciji palestinskog ambasadora otkriveno neregistrovano oružje. "Do eksplozije je došlo zbog nestručnog rukovanja eksplozivom", rekao je načelnik policije u Pragu Martin Vondrašek za državni radio, ne navodeći koje oružje je pronađeno u rezidenciji ambasadora.
XS
SM
MD
LG