Dostupni linkovi

Mostar: Pucnjava u novogodišnjoj noći, dvoje povrijeđeno


Dvije osobe su zadobile lakše povrede u pucnjavi, do koje je oko dva sata iza ponoći, prilikom dočeka Nove godine, u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Gornja Drežnica, oko 15 kilometara sjeverno od Mostara. Potvrđeno je to za Radio Slobodna Evropa u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, sa sjedištem u Mostaru.

Kako nam je rečeno u policiji, osoba inicijala A.A. je iz pištolja pucala na osobu inicijala B.A., te joj tom prilikom nanijela prostrijelnu ranu. B.A. je prebačen u bolnicu Južni logor, gdje mu je pružena pomoć i konstatovano da se radi o lakšim povredama.

Teže povrede je zadobila i jedna osoba oko 3 sata i 55 minuta pod za sada nerazjašnjenim okolnostima u jednoj diskoteci u Mostaru, rečeno je za RSE u Operativnom centru MUP-a HNK-a. Isti izvor navodi da su na području kantona zabilježena četiri narušavanja javnog reda i mira, od čega su tri registrirana u Mostaru, te jedno u Čapljini.

Nakon nekoliko godina, Mostarci su 2014. godinu, imali priliku dočekati na otvorenom, tačnije pod šatorom u Zimskom gradu, gdje je, plativši ulaznicu 10 KM, Novu godinu dočekalo oko hiljadu ljudi, pretežno mladih. Posjetioce su zabavljali domaći bendovi Zoster i Mustang, a odbrojavanje je obavio i prtvi čestitao novo ljeto popularni Mario Knezović, pjevač Zostera.

Doček Nove godine u Mostaru organiziran je i u svim poznatijim gradskim klubovima te brojnim kafićima, gdje su se Mostarci makar jednu noć mogli opustiti i zaboraviti na već godinama tešku političku i ekonomsku situaciju.
XS
SM
MD
LG