Dostupni linkovi

Nepotvrđene informacije o pogibiji komandanta Škorpiona


U sudaru automobila koji se dogodio juče kod Sremske Mitrovice, prema informacijama Blica, poginuo je komandant bivše paravojne jedinice "Škorpioni".

Nesreća se dogodila na lokalnom putu Sremska Mitrovica-Veliki Radinci u utorak oko 17 časova, kada je vozilo marke "reno", beogradskih registarskih tablica, udarilo u "tojotu", novosadske registracije, u kojoj su tri osobe na licu mesta stradale.

Prema prvim informacijama, kako piše Blic, poginuo je komandant bivše paravojne jedinice "Škorpioni" Slobodan Medić, njegova supruga i sin.

Na porodicu Medić, koja se nalazila u automobilu marke “tojota”, svojim automobilom “reno” beogradskih registarskih tablica naleteo je mladić (28), koji je prešao na levu stranu kolovoza. Od siline udarca “tojota” se prevrnula na krov i završila u kanalu.

Mediću se sudilo, zajedno sa još četvoricom pripadnika "Škorpiona", za ratne zločine nad Bošnjacima u Trnovu u BiH 1995. Na suđenju 2007. komandant jedinice Slobodan Medić, kao i Branislav Medić, osuđeni su na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora.

Blic piše da se on juče vraćao u zatvor sa slobodnog, odnosno odobrenog vikenda.
XS
SM
MD
LG