Dostupni linkovi

Miloševićima oduzeta kuća u Užičkoj



Apelacioni sud u Beogradu pravonažnom presudom je oduzeo pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 od naslednika Slobodana Miloševića.

Sud je utvrdio da je država Srbija vlasnik te nepokretnosti. Tom odlukom, koja je doneta nakon glavne rasprave pred Apelacionim sudom, pravosnažno okončan sedmogodišnji spor imeđu države Srbije i Miloševićevih naslednika - sina i ćerke Marka i Marije i udovice Mirjane Marković.

Apelacioni sud je potvrdio odluku Višeg suda u Beogradu u delu kojim je bilo utvrđeno da su apsolutno ništave odluke Komisije za stambena pitanja Vlade Srbije iz 1999. godine, kao i više ugovora o zakupu i otkupu stanova u toj kući sklopljeni između Slobodana Miloševića i Vlade Srbije, jer su donete suprotno tada važećim propisima.

Članovi Miloševićeve porodice bili su tuženi kao naslednici kuće za koju država tvrdi da je stečena suprotno Zakonu o stanovanju, pošto je Milošević tada već imao jedan otkupljeni stan u vlasništvu, u Tolstojevoj 33.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda koja je objavljena na njegovom sajtu, podseća se da je Milošević u to vreme bio funkcioner državne zajednice SRJ odnosno nije bio funkcioner Republike Srbije, te da nije spadao u krug lica na koje se odnose zakonske odredbe na kojima su zasnovane navedene odluke, rešenja i ugovori.
XS
SM
MD
LG