Dostupni linkovi

Volgograd: Preminula još jedna žrtva napada


U dva teroristička napada, izvedena u Volgogradu u razmaku manjem od 24 sata, broj žrtava povećao se na 33, pošto je noćas u bolnici preminula jedna osoba.

"Žrtva eksplozije na železničkoj stanici u nedelju preminula je u bolnici u Volgogradu i broj žrtava popeo se na 18", rekao je portparol ministarstva za vanredne situacije Dmitri Uljanov, prenela je agencija AFP.

U drugoj eksploziji, koja se u ponedeljak dogodila u trolejbusu, poginulo je 15 osoba.

U Volgogradskoj oblasti u ponedeljak je proglašena petodnevna žalost, a ruski predsednik Vladimir Putin naložio je nadležnim službama da na viši nivo podignu bezbednosne mere širom zemlje, a posebno u Volgogradu.

Nekoliko sati nakon drugog napada u Volgogradu, u drugom ruskom gradu Hasavjurtu, koji se nalazi u ruskoj republici Dagestan, eksplodirala je improvizovana eksplozivna naprava, usmrtivši jendog prolaznika i ranivši dvojicu policajaca.

Napadi su povećali strahove o bezbednosti uoči otvaranje Oimskih olimpijskih igara, 7. februara u ruskom gradu Sočiju. Zvanična Moskva zasad nije direktno optužila nijednu grupu za napade u Volgogradu, ali se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova navodi da su ti napadi usledili posle pretnji ekstremista kao što je Doku Umarov, lider islamskih ekstremista sa Severnog Kavkaza.

Umarov je pozvao svoje borce da spreče održavanje Olimpijade.
XS
SM
MD
LG