Dostupni linkovi

Gruzijski tužilac podneo ostavku


Glavni tužilac Gruzije podneo je ostavku, manje od šest nedelja od stupanja na dužnost, pošto je u javnosti objavljeno da, navodno, ima kriminalni dosije.

"Zbog pitanja koja su se pojavila oko moje biografije, osećam obavezu da ih uvažim i uzmem u obzir javno mišljenje i da odem sa funkcije glavnog tužioca", naveo je, u pisanoj izjavi, glavni gruzijski tužilac Otar Partčaladze, član vladajuće koalicija Gruzijski san.

Njegovu ostavka je prihvatio gruzijski premijer Irakli Garibašvili uz ocenu da je to "dostojanstven korak", prenela je agencija Rojters.

Prošle nedelje je gradonačelnik Tbilisija Gigi Ugulava i bliski saveznik bivšeg predsednika Mihaila Sakašvilija, optužio Partčaladzea da je bio osuđen u Nemačkoj zbog navodne pljačke. Partčaladze je odgovorio da je osuđen "samo za verbalnu prepirku" sa nemačkim policajcem.

Rojters navodi da je Ugulava privremeno uklonjen sa dužnosti 22. decembra pošto je optužen za korupciju.

Iz vladajuće koalicije i ministri iz vladinog kabineta ocenili su da je cilj Ugulavine optužbe protiv Partčaladzea - podrivanje napora da se istraže brojni visoko profilisani krivični predmeti protiv bivših gruzijskih zvaničnika.
XS
SM
MD
LG