Dostupni linkovi

Hodorkovski dobio vizu za Švajcarsku


Bivši ruski naftni magnat Mihail Hodorkovski, koji boravi u Berlinu od kako je izašao iz zatvora u Rusiji, dobio je vizu na tri meseca za ulazak u Švajcarsku gde živi njegova porodica.

"Švajcarska je prihvatila zahtev Mihaila Hodorkovskog za šengen vizu" kojom mu se odobrava kretanje u okviru 26 evropskih zemalja šengen prostora, u periodu od tri meseca, navodi se u kratkom saopštenju iz ambasade Švajcarske u Berlinu.

Hodorkovskog, koji je odslužio više od deset godina zatvora i koji je trebalo da izađe iz zatvora u avgustu 2014, pre deset dana pomilovao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Po oslobađanju, Hodorkovski je napustio Rusiju i otputovao u Nemačku, gde mu je odobrena viza u trajanju od godinu dana. Bivši milijarder, nekada najbogatiji čovek u Rusiji, osuđen je za proneveru, krađu nafte i pranje novca.

Po dolasku u Berlin on je potvrdio da je zatražio amnestiju od ruskog predsednika "zbog porodičnih okolnosti", ali je negirao da je priznao krivicu. Takođe je naveo da se više neće vraćati u Rusiju.
XS
SM
MD
LG