Dostupni linkovi

BiH: Predstavnički dom usvojio budžet za 2014.


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu sa amandmanima sadržanim u izvještaju Komisije za finansije i budžet.

Za predloženi budžet glasala su 23 poslanika, 14 ih bilo protiv, dok je jedan bio suzdržan. Predstavnički dom je trebalo da 23. decembra odlučuje o budžetu BiH za sljedeću godinu, ali je sjednica otkazana jer u Komisiji za finansije i budžet nije bio postignut dogovor o amandmanima na Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH postigla je jutros dogovor o amandmanima na Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Prema usvojenom prijedlogu, budžet iznosi 1,797 milijardi konvertibilnih maraka, od čega su ukupni prihodi za finansiranje institucija 950 miliona konvertibilnih maraka, a prihodi za servisiranje vanjskog duga 846,39 miliona i veći su za 57,91 milion KМ ili sedam posto u odnosu na ovogodišnji budžet
XS
SM
MD
LG