Dostupni linkovi

Uhapšena tri novinara u Egiptu


Egipatska policija uhapsila trojicu novinara televizije "Al Džazira" koji rade u Kairu, uključujući urednika televizije u Kairu Mohameda Fadela Fahmija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta saopštilo je da su novinari imali nezakonite susrete sa zabranjenim pokretom Muslimanska braća i da su optuženi za "narušavanje nacionalne bezbednosti", preneo je BBC.

Pored Mohameda Fadela Fahmija koji ima kanadsko državljanstvo, uhapšeni su i Piter Greste, Australijanac koji je radio ranije za BBC i neimenovani snimatelj, kome su kamere i snimljeni materijali zaplenjeni.

Muslimansa braća, pokret koji podržava svrgnuti predsednik Mohamed Morsi, prošle sedmice proglašen je za terorističku organizaciju.

Privremena vlada je, od svrgavanja Morsija u julu, uhapsila na hiljade članova i vođa Muslimanske braće, a mnogima od njih već su počela suđenja.

Nekoliko islamskih televizijskih stanica je odmah zabranjeno posle vojne intervencije u julu, a novinari koji su radili za njih su privremeno bili pritvoreni.
XS
SM
MD
LG