Dostupni linkovi

Šumaher u komi, ugrožen mu je životSedmostruki svetski šampion Formule 1 Mihael Šumaher bori se za život u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu, posle nesreće na obližnjoj skijaškoj stazi.Šumaher je tokom dana bio u komi, operisan je, a njegovo zdravstveno stanje je kritično.

Detalji nisu saopšteni, ali pretpostavlja se da je došlo do krvarenja na mozgu. Posle prvih optimističnih informacija sitaucija se promenila u večernjim satima, kada je bolnica saopštila da je stanje slavnog vozača vrlo ozbiljno. Sledeće saopštenje najavljeno je za jutro.

Najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 nastradao je u nedelju u 11.07, u odmaralištu Meribel, tokom vožnje

van skijaških staza, a prilikom pada glavom je udario u kamen i zadobio teže povrede. Četrdesetčetvorogodišnji Nemac primljen je u lokalnu bolnicu u 11.53. "Šumaher je glavom udario u kamen, ali, na sreću, nosio je kacigu. Bio je pri svesti prilikom transporta u bolnicu, ali prilično dekoncentrisan. Verujem, ipak, da povrede nisu toliko opasne", izjavio je tada Rojtersu direktor poznatog skijališta Kristof Žernigon Lekont.

Međutim, dobre prognoze se nisu obistinile, Šumaherovo stanje se pogoršalo, zbog čega je ubrzo helikopterom prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Grenoblu.
XS
SM
MD
LG