Dostupni linkovi

Nastavak suđenja Miškoviću 23. januara


Nastavak suđenja vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća, zakazan je za 23. januar 2014. godine u Specijalnom sudu u Beogradu.

Miroslav Mišković završio je u petak popodne izlaganje svoje odbrane, a u januaru će za optuženičku govornicu izaći Đurašković.

Puna tri radna dana Mišković je izlagao odbranu i odgovarao na pitanja advokata, tužilaca i suda negirajući sve navode optužnice da je sa saradnicima zloupotrebama oštetio putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza o budžet za 472 miliona dinara.

Proces iz sudnice prate domaći kao i strani posmatrači kojima je obezbeđen prevod o trošku vlasnika "Delta holdinga", po odobrenju suda, a njihovo prisustvo očekuje se i u nastavku procesa.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeca za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica obuhvata i Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića koji se terete za pomaganje u izvršnju krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica. Živojin Petrović i Jadranka Bardić optuženi su za krivično delo poreska utaja. Svi optuženi su u istrazi kao i na početku suđenja u izjašnjavanju o krivici negirali da su izvršili krivična dela.
XS
SM
MD
LG