Dostupni linkovi

Prosvjednici omeli Obamin odmor na Havajima


Odmor predsjednika SAD-a Baracka Obame na Havajima u subotu su omeli prosvjednici koji su iskazali nezadovoljstvo zbog uporabe bespilotnih letjelica, zatvora Guantanamo, GMO hrane i drugih pitanja.

Nekoliko desetaka prosvjednika okupilo se u blizini kuće koju je u mjestu Kailua predsjednikova obitelj unajmila za odmor. Nosili su transparente na kojima je, među ostalim, pisalo "Bespilotne letjelice su neetične i nezakonite", "Baze SAD-a van" i "Odmah zatvorite Guantanamo". Neki su prosvjednici izražavali protivljenje zbog uporabe genetički modificirane hrane.

Prosvjednici su se i u petak navečer okupili pred tom kućom. Izrazili su nezadovoljstvo Transpacifičkim trgovinskim sporazumom o partnerstvu (TPP), o kojem pregovaraju SAD te nekoliko azijskih i južnoameričkih država. Protivnici TPP-a tvrde da sporazum pogoduje velikim multinacionalnim korporacijama.

Dvotjedni odmor na Havajima Obama provodi sa suprugom Michelle i njezinom majkom, kćerima Malijom i Sashom te obiteljskim ljubimcima, psima Boom i Sunnyjem.
XS
SM
MD
LG