Dostupni linkovi

Mišković: Snimaju me, ostajem u Srbiji


U nastavku iznošenja odbrane pred Specijalnim sudom u Beogradu tajkun Miroslav Mišković je rekao da je ugrožena pretpostavka njegove nevinosti i da se njemu i njegovoj kompaniji onemogućava da normalno rade.

"Svi koji plate kauciju i dobiju pasoš, imaju pravo na normalna rad, a sa mnom to nije slučaj. Moja zgrada 'Delta hodlinga' se snima, snima se ko ulazi", rekao je Mišković, te dodao da zbog toga ima probleme s bankama i poslovnim partenrima.

Rekao je i da nedavno u London nije putovao zbog sebe, već zbog posla i 8.000 zaposlenih u "Delta holdingu". Mišković je istakao da nema nemeru da ode iz Srbije i da nije kriv.

"Ostajem ovde zato što znam da nisam počinio nikakvo krivično delo i zato što sam nevin", rekao je Mišković. On je predsednika Srbije i svih pravosudnih instanci zatražio da zaštite pretpostavku njegove nevinosti.

Optužnica tereti Miškovića i još deset optuženih, među kojima su nejgov sin Marko i vlasnik “Nibens grupe” Milo Đurašković, da su od 2005. do 2010. godine, nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza, oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a državni budžet za 472 miliona dinara.
XS
SM
MD
LG