Dostupni linkovi

Demokratski front napustio izbornu Radnu grupu


Poslanici Demokratskog fronta napustili su danas sjednicu Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, nakon rasprave o dva predloga Zakona o biračkim spiskovima i poručili da to znači i kraj njihovog rada u tom tijelu.

U prvom predlogu, koji je uobličio poslanik Socijalističke narodne partije Neven Gošović, na osnovu nacrta Radne grupe, uvažen je dio preporuka Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za zaštitu ličnih podataka.

Drugi je bio predlog koji je predstavio poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić u kome su bili usvojeni skoro svi predlozi MUP-a.

Predstavnici Socijaldemokratske partije, Hrvatske građanske inicijative i Bošnjačke stranke tražili su još vremena da se izjasne o tim predlozima. Poslanici DF instistirali su da DPS danas podrži predlog koji je predstavio Gošović, navodeći da su prvo glasali za nacrt, a da su nakon stava MUP-a promijenili mišljenje.

Nakon što je kopredsjedavajući Radnoj grupi Milutin Simović dao pauzu, predstavnik DF Goran Danilović rekao je da je to za poslanike tog saveza znači kraj rada u radnoj grupi.

Na radnoj grupi je odlučeno da odmah upute pismo predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i da sazove zasjedanje Kolegijuma.
XS
SM
MD
LG